ADVENTI DIÓLÁNC

 

Kellékek:

annyi dió,

ahány nap lesz az advent során,

aranyfesték,

3-4 m hosszú,

2 cm széles,

piros vagy kék szalag,

kis ajándékok, amiket a dióhéjba tehetünk, ragasztó

 

Elkészítés menete:

 

1. Óvatosan nyissuk fel a diókat, hogy a héjuk ne repedjen, illetve ne törjön el. Vegyük ki a dióbelet Tartsuk együtt minden dió két-két felét, hogy össze ne keveredjenek

 

2. Fessük be a diók külsejét aranyra, és hagyjuk őket megszáradni. Minden dió egyik felébe tegyünk egy kis ajándékot, például egy kis csengőt, egy kagylót, egy szárított virágot, egy gyöngyszemet, egy aranyfóliából készült csillagot stb.

 

3. Tegyünk egy kis ragasztót a dióhéjak mindkét felére és ragasszuk össze őket úgy, hogy a szalag a két fél között húzódjon végig.

 

4. Adventkor minden nap egy-egy diót lehet levágni a szalagról és felnyitni)

 

KARÁCSONYI FINOMSÁG ÉDESSZÁJÚ AKNÁK :

(Diós-mazsoíás csokoládéhalmok)

 

Törjünk szét apróra egy tábla tejcsokoládét, és olvasszuk fel forró vízfürdőben.

Adjunk hozzá egy csésze mazsolát, egy csésze durvára vágott dióbelet, és keverjük össze az egészet! Rakjunk két kávéskanálnyi halmokat egy sütőlapra, és tegyük be a hűtőszekrénybe!