A „Jeruzsálemi Apró” Húsvéti számában a következő hirdetéseket olvashatjuk.
Találd ki, vajon ki adhatta fel ezeket!


„Fiatal négylábú személyszállítást vállal Jeruzsálembe bérmentesen, az első jelentkezőnek akár vasárnap is. Elérhetőség: a Betániát követő falu széle. Jelige: füles.”

(szamár)

„Figyelem! Bár kereskedelmi végzettséggel nem rendelkezem, de mégis ’’árulok’’! Néhány ezüstért fontos információkat kiszolgáltatok, akár hozzám közel álló személyekről is.”

(Júdás)

„Római katona keres szupererős ragasztót emberi testrészek (pl. fül) visszaragasztására.”

(Málkus)

„Foglalkozásával felhagyott halász hazugságvizsgáló készüléket venne, lehetőleg még nagypéntek hajnala előtt. Jelige: kakas.”

(Péter)

„Bizonytalan, befolyásolható római helytartó olyan kézmosó tálat keres, amelyben kezén kívül lelkiismeretét is tisztára moshatja ártatlan emberek elítélésének súlyától. SŰRGŐS! A régi már elhasználódott.”

(Pilátus)

„Jeruzsálem lakói! Segítsetek! Nagypéntek délelőttjén választásra kerül a sor. Lehet, hogy sok bosszúságot okoztam nektek, és szernyű bűneim vannak, de álljatok mellém. Ha választani kell, szavazzatok rám, és mentsetek meg engem a haláltól, a bűntelen elítéltél szemben.

(Barabbás)

„A római katonák sanyargatása alatt nem bírja terheit? Én segítek! Erős fizikumú, segítőkész emberként teherhordozást vállalok.”

(Cirénai Simon)

„Temetkezne? Nincs elég sírhelye? Vadonatúj jól zárható kősír kiadó-rövid idejű használatra is.”

(Arimátiai József)

„Alig használt olajkenet fél áron eladó. Figyelem! Jó minőségű! Egy örökkévaló király testére került volna. Jelige: üres sír.”

(magdalai Mária)

„Úgy érzed, nyomaszt az életed? Nem találod a kiutat bűneidből? Én azért jöttem, hogy segítsek! Minden gondodra, szomorúságodra megtalálod nálam a megoldást. Fordulj hozzám bátran, és én megvigasztallak. Hívj bátran, én segíteni szeretnék rajtad! Elérhetőség: egy őszinte imádságban.”

(Jézus Krisztus)